Dernekten Haberler

Saygıdeğer meslek büyüklerim, kıymetli ağabeylerim, sevgili kardeşlerim;
Öncelikle hepinizi sevgi, saygı ve muhabbetle selamlıyorum.
177 yıllık tarihinin son 50 yılında kutsal çatısı altında bulunmaktan ve mensubu olmaktan her zaman onur duyduğum emniyet teşkilatımızın; her biri görev yaptığı döneme mührünü vurup imzalarını atan ve kendisini Teşkilatımızın unutulmazları arasına yazdıran büyük Polis Ailesi’nin siz değerli üst yöneticileriyle bugün burada bir arada olmaktan büyük bir gurur ve mutluluk duyuyorum.

Hemen her birimizin 14-15 yaşlarında kapısından girip sıcak dostluk ve kardeşlik havasını doya doya içimize çekerek bizi Kolejli olma ayrıcalığına kavuşturan ve günümüzde kapalı olması nedeniyle de hepimizi hüzünlendiren Polis Koleji’nden mezun olup ta vefatları nedeniyle bugün aramızda olamayanlara Allahtan rahmet, hayatta olanlara da sağlık ve afiyet diliyorum.

Ayrıca o sıcak yuvada bizlere anne, baba şefkatiyle kucak açan ve bizlerin yetişmesinde büyük emekleri olan öğretmenlerimiz ile hizmetlisinden okul müdürlerine kadar her kademedeki idareci ve görevlilerden hayatta olanları saygı ve şükranla, ölenleri de rahmet ve minnetle anıyorum.

Bu vesileyle;

Samsun’un bir köyünden bir çiftçi ailenin oğlu olan ben Celal UZUNKAYA’yı alıp, Komiser Yardımcılığından Genel Müdürlüğe taşıyan bu büyük teşkilatın kuruluşundan günümüze kadar vatan için canlarını veren tüm aziz şehitlerimiz ile her gün birer birer yaprak dökümü gibi aramızdan ayrılan abilerimizi, arkadaşlarımızı ve kardeşlerimizi rahmetle, kahraman gazilerimizi de minnet ve şükranla anıyor, halen ülkemizin dört bir yanında görevi kutsal bilip gece gündüz hizmet eden yiğit polis kardeşlerimi de sevgi ve muhabbetle selamlıyorum.

Ülkemizde maalesef genellikle öldükten sonra insanların değerleri anlaşılır ve anılırken; bugün burada benim de bir dönem Emniyet Müdürlüğü yaptığım bu güzel şehirde bizlere, hepimize büyük bir VEFA örneği olarak bu nezih organizasyonu tertip eden, hazırlayıp hayata geçiren ve nihayet davete icabet edip bu güzel birlik beraberlik tablosunu oluşturan tüm ağabey ve kardeşlerime de huzurlarınızda ayrı ayrı şükranlarımı sunuyor, hepinizi tekrar sevgi, saygı ve muhabbetle selamlıyorum.

Elbette Kolejli olmak bir ayrıcalıktır, hele de o ruhu ve heyecanı taşımak ayrı bir değerdir, bunda hiç kuşku yok. Yalnız Kolejli’liği bir üst kimlik gibi kutsarsak bu bizi bazı yanlışlara ve çıkmazlara götürebilir. Bugün burada üç kuşaktan 135 Kolejli bir arada sıcak bir aile ortamında bulunuyoruz. Sadece Kolejlilik yeterliyse eğer biraz sonra bu salona FETÖ’ye mensup olup ta yurtiçi veya yurtdışında firarda bulanan sizin benim gibi bir kolejli gelse kendisiyle bizim birbirimizle bugün burada kucaklaştığımız gibi kucaklaşır sarılabilir miydik?  Demek ki, Kolejlilik üst kimliğimiz olmamalı; önce her birimiz vatansever Türk Polisiyiz, sonra da aynı değerleri taşıyan Kolejlileriz.

Benden önce konuşma yapan bazı arkadaşlar “farklı illerde Kolejliler adı altında WhatsApp grupları oluşturulduğunu” ifade ettiler. Benim şahsi fikrim, değerlendirmem ve önerim şudur ki; “hangi iyi niyetle oluşturulursa oluşturulsun, gruplar daima ihtilaf ve tefrika doğurmuştur. Bu nedenle Türkiye genelinde Polis Koleji mezunlarının bir çatı altında toplanacağı bir WhatsApp Grubu kurulması ve ayrıca Polis Koleji Mezunları Derneği oluşturularak Polis Kolejinin dünü, bugünü ve yarınının Kolej Ruhuyla soslanıp anlatılarak, hem teşkilat hem de ülke için neden gerekli olduğunun önce kendi üyelerine, sonra da tüm topluma tek, tok ve yalın bir sesle sunulması” yönündedir.

Bugün malumunuz

3 ARALIK DÜNYA ENGELLİLER GÜNÜ..
Bu özel gün münasebetiyle; bedensel engelli olsalar da beyinleri ve gönülleri engel tanımayan tüm kardeşlerimize SEVGİNİN ve AZMİN AŞAMAYACAĞI HİÇ BİR ENGEL YOKTUR diyerek, buradan selam ve sevgiler gönderiyor, günlerini kutluyorum.

Allah; birliğimizi, beraberliğimizi ve Kolej kardeşliğimizi daim, Polis Kolejinin bir daha kapanmamak üzere 3. kez açılmasını görmeyi de hepimize nasip etsin..

Hepinize tekrar en derin sevgi, saygı ve muhabbetlerimi sunuyorum.