Bulunduğunuz sayfa: Anasayfa arrow Genel Kurul Haberleri arrow CAHİDE SAVAŞYAR'IN EVİNİN MÜZEYE ÇEVRİLMESİYLE İLGİLİ DUYURU
CAHİDE SAVAŞYAR'IN EVİNİN MÜZEYE ÇEVRİLMESİYLE İLGİLİ DUYURU Yazdır E-posta

Sevgili Kardeşim,

Sağlıklı günler ve mutluluklar dileklerimi iletiyorum.

Geçen hafta, beni rahmetli tarih hocamız Cahide SAVAŞYAR’ın komşusu olduğunu bildiren, Leyla isimli bir hanımefendi beni arayarak, adım ile telefon numaramı hocamızın notlarından aldığını; hocamızın evinin müzeye çevrilmesi çalışmalarının yapıldığını, Yenimahalle Belediye Başkanı Sayın Fethi YAŞAR’ın da ilgilendiğini, evinin bulunduğu sokağı asfaltladığını ve hocam ile ilgili doküman toplandığını bildirmiştir.

Hocamız ile ilgili gerek öğrencilerinin ve gerekse tanıdıkları ile çev­resinde bulunması muhtemel resim, yazı, anektod, sair belgelerin kimin elinde ise müzeye kazandırmak adına, öğrencilerini bilgilendirmemi benden talep etmiştir.

Dernek Başkanı sıfatıyla bu konunun dernek üyelerine duyurulma­sının yararlı olacağını zannediyorum.

Konunun, kolejli abi ve devre arkadaşlarımıza ve küçüklerimize, bir şekilde iletilmesini ve konu ile ilgili bilgi ve belgelerinin bulunması durumunda, müze çalışmalarına yardımcı olmak bakımından, bildirilmesi konusunda sizden yar­dım almayı düşündüm.

Herkese selam ve saygılar. 08.07.2020

Adres : Yahya GIŞ