24 Ocak 2001 tarihinde Diyarbaır ilinde Hizbullah terör örgütünce kalleşçe ve hunharca katledilen Şehit Diyarbakır İl Emniyet Müdürü Sayın Gaffar OKKAN  ve yine aynı menfur saldırıda Şehit edilen Polis Memurları Sabri KÜN, Selahattin BAYSOY, Mehmet KAMALI, Mehmet SEPETÇİ ve Atilla DURMUŞ'u rahmet ve minnetle anıyoruz. Hain saldırıyı düzenleyen başta Hizbullah terör örgütü olmak üzere tüm terör örgütlerini lanetliyoruz. Şehitlerimize Allah'tan rahmet yakınlarına ve Teşkilatımıza başsağlığı diliyoruz. Nur içinde yatrsınlar mekanları cennet olsun.

24 Ocak 2024 tarihinde düzenlenen anma törenine Türkiye Emekli Emniyet Müdürleri Derneği Genel Merkezi, İstanbul ve İzmir Şubelerimiz ile yurdun dört bir trafından gelenler ve Hendek halkından geniş bir katılım sağlanmıştır.

Türkiye Emekli Emniyet Müdürleri Derneği Genel Başkanı Sayın İsmail ÇALIŞKAN yapmış olduğu konuşmada aynen; "

Saygıdeğer konuklar,

Bugün burada ülkemizin birliği ve bütünlüğü, milletimizin huzur ve güvenliği uğruna canını feda eden Şehit Emniyet Müdürümüz Gaffar Okkan'ı ve birlikte şehadet mertebesine ulaşan kahraman polis memurlarımızı anmak için bir araya geldik.

Aziz Şehidimiz Gaffar OKKAN, İl Emniyet Müdürü olarak Diyarbakırlıların büyük desteğini almış başta PKK ve Hizbullah terör örgütleri olmak üzere bütün terör örgütleriyle  amansız bir mücadeleye girişmiştir. Bu kararlılığın  sonlarını getireceğini gören Hizbullah terör örgütü tarafından, hunharca ve kalleşçe kurulan bir pusuya düşürülerek beş çalışma arkadaşıyla birlikte şehit edilmiştir. Saldırıyı gerçekleştiren vatan ve millet düşmanı azılı katilleri şiddetle lanetliyorum.

Vatanı için, milleti için, bayrağı için, hepsinden önemlisi canından aziz bildiği mukaddes değerleri için toprağa düşmüş olan Şehit Gaffar Okkan ve tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, ailelerine ve yakınlarına baş sağlığı ve sabırlar diliyorum. Bütün gazilerimize şükranlarımı sunuyor, sağlıklı uzun  ömürler diliyorum.

Güvenli bir ülke için verdiği mücadelede şehit düşen kahraman Müdürümüz, milletimizin kalbindeki müstesna yerini almış ve ölümsüzleşmiştir.

Türk Emniyet Teşkilatı’nın mensupları; milletimizin huzuru, devletimizin gücü ve ülkemizin bölünmez bütünlüğü uğruna  her zaman şehit olmaya hazırdır. Bir şehit veririz, binlerce Gaffar OKKAN oluruz.

Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK ve yol arkadaşlarının kurduğu Türkiye Cumhuriyeti, kolay kazanılmamıştır. Cumhuriyeti, Bayrağı, Vatanı korumak için canlarını feda eden ve bugünlere ulaşmamızı sağlayan Aziz Şehitlerimizi hiçbir zaman unutmamalıyız, minnet ve şükran duygularımızı göstererek her zaman saygıyla anmalıyız, hatıralarını ve kahramanlıklarını gelecek nesillere anlatmalıyız. Şehitlerimize olan borcumuzu ödemenin tek yolu emanetlerine sahip çıkmak, bize bıraktıkları bu güzel vatanı sonsuza dek korumak ve gelecek nesillere miras bırakmaktır.

Herkes şunu iyi bilmelidir ki aziz şehitlerimizin kanlarıyla suladıkları ve bizlere emanet ettikleri bu kutsal vatan toprakları, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da Türk Milleti tarafından en kutsal emanet olarak korunacaktır.

Bütün şehitlerimizin Ruhları Şad Olsun" şeklinde duygularını belirtmişlerdir.