Büyük Türk Milleti’nin ve Türk Yurdu’nun kurtarıcısı, çağdaş devletimizin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK;

Bugün, sonsuza  dek yaşatılacağınız Anıtkabir’de, büyük bir gururla  yüzüncü yılını kutladığımız “en büyük eserim” dediğiniz Türkiye Cumhuriyetini, ilkelerinizi ve aydınlık yolunu korumaya ettiği yeminine sadık ve her koşulda bağlı kalan Türk Polis Teşkilatı’nın  emeklileri olarak yüksek huzurlarınızdayız.

Büyük ATATÜRK; yüzüncü yılda büyük Türk milletinin bireyleri olarak bizler de; onuncu yıl nutkunda yaşadığınızı belirttiğiniz duygularla bu kutlu güne kavuşmanın en derin sevinci ve heyecanı içindeyiz.

Başta bağımsızlığımız ve özgürlüğümüz olmak üzere bütün erdemlerini tattığımız ve yaşadığımız büyük emanetiniz olan  Cumhuriyetimizi sonsuza dek yaşatacağız.

Aziz Ata’m;İlkelerinizi fikirlerinizi ve duygularınızı anlıyoruz, ülkemizin çağdaşlaşmasının vazgeçilmez yolunun ilkeleriniz olduğunun bilincindeyiz. Yüce milletimiz açtığınız aydınlık yoldan  asla ayrılmayacaktır. Siz rahat uyuyun. Ruhunuz şad olsun…

 

İsmail ÇALIŞKAN

Türkiye Emekli Emniyet Müdürleri Derneği Genel Başkanı