TÜRKİYE EMEKLİ EMNİYET MÜDÜRLERİ DERNEĞİ’DEN:

Kamuoyuna açıklama,

Şehadetinin yıldönümünde; her türlü ahlaki, milli ve manevi değerlerimize sevgisi ve saygısı olmayan birisinin sosyal medya hesabından kahraman şehidimiz Ali Gaffar OKKAN’a, burada tekrar etmekten bile utanç duyulan sözlerle hakarette bulunmuştur. Şehidimizin meslektaşları olarak bu şahsı şiddetle kınıyor, söylemini kendisine yakıştırıyoruz.

Diyarbakır’da görevi başında Şehit olan Ali Gaffar OKKAN; ülkemizin yetiştirdiği, Polis Koleji’nden ve Akademisi’nden mezuniyetinden başlayarak Emniyet Teşkilatı’mızın içinden gelen ve büyük başarılara ulaşan, ülkemizin huzur ve güvenliği için canını hiçe sayarak çalışan , ömrünü terörle mücadele başta olmak üzere suç ve suçlularla mücadeleye adayan, görevini yaparken görülmemiş şekilde milletimizin büyük desteğini alan ve sevgisini kazanan kahraman bir vatan evladıdır.

Şehidimiz Ali Gaffar OKKAN; 24 Ocak 2001 tarihinde, bütün gücü ile kökünü kazımaya çalıştığı terör örgütlerince düzenlenen alçakça saldırı sonucu beraberinde bulunan meslektaşlarımızla birlikte hunharca şehit edilmiştir. Şehidimizin cenazesi milletimizin yüksek katılımı ile mahşeri kalabalıkla kaldırılmış ve Hz.Peygamberimize komşu olmak üzere ebedi yolculuğuna uğurlanmıştır. Kendisine olan vefamız ve acımız hiç bir zaman dinmemiştir. Bu nedenle ki şehadetinin her yıl dönümünde geniş katılımla aynı duygularla anılmaya devam etmektedir. Ali Gaffar OKKAN ve bütün şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz. Ruhları şad, mekanları cennet olsun.

Hiç kimse, aziz şehitlerimize dil uzatamaz ve saygısız davranamaz. Bu güne kadar bu davranışta bulunanlar hakkında derhal adli işlem yapıldığı, tutuklandığı ve cezaya çarptırıldığı bilinmektedir. Hatta şehit yakınlarına bile uygun olmayan ifadeler kullanılması haklı olarak gündem konusu olarak önemsenmektedir.

Şehidimiz Ali Gaffar OKKAN’ın manevi kişiliğine hakaret eden veya edenlerin tespit edilerek haklarında yasadışı örgüt bağlantısı ile suçu ve suçluyu övmek dahil gerekli adli soruşturmaya başlanmış olduğuna inanıyoruz. Süreç; emekli emniyet mensupları olarak, teşkilatımızın içinden gelenler başta olmak üzere avukat ordusu ile başlatılarak sonuna ve sonuç alınıncaya kadar takip edilecektir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.