Bulunduğunuz sayfa: Anasayfa arrow Genel Kurul Haberleri arrow KAMUOYUNA AÇIKLAMA
KAMUOYUNA AÇIKLAMA Yazdır E-posta

Yaklaşık bir ay önce yaşandığı anlaşılan ve bir video paylaşımı ile kamuoyunun gündemine yeni giren, bir milletvekili ile görevlerini yapan meslektaşlarımız arasında meydana gelen olayın video kayıtları incelenmiştir.

Görüntülerde, Milletvekilinin, görevli polise çemkirdiği, aşağılayıcı ve hakaret içeren sözler sarf ettiği görülmektedir

Sıfatı ve görevi ne olursa olsun hiç kimse bir başkasına ve onun güvenliğini sağlayan polise hakaret içeren sözler söyleyemez, çemkiremez ve Türk polisini aşağılayamaz. Atasözümüzde de ifade edildiği üzere “Kem söz sahibine aittir”. Devlet görevlileriyle tartışabilirsiniz ancak aşağılayamaz ve hakaret edemezsiniz.

Özellikle, milletvekilinin mağduriyetinin söz konusu olması halinde konu kuvvetle muhtemel aynı gün gündeme gelecekti.

Konunun vicdana, hukuka ve hakkaniyete uygun olarak soruşturulması tamamlanmadan, güç ve nüfuz kullanılarak meslektaşlarımız hakkında açığa alma, yer değişikliği yapma ve benzeri uygulamaların yapılmaması, kendilerine yönelik eylem ve söylemler hakkında da soruşturma başlatılması emekli meslektaşlarımızın beklentisidir.

Bizler emekli polisler topluluğu olarak, haksızlığa uğradığına inandığımız meslektaşlarımızın savunma giderlerini ve diğer maddi kayıplarını karşılamak, manevi olarak bütün gücümüzle yanlarında bulunmak kararlılığındayız. Konu hassasiyetle takip edilecektir.Kamuoyunun bilgilerine sunulur.

TEMÜD-DER