Bulunduğunuz sayfa: Anasayfa arrow Genel Kurul Haberleri arrow A.Gaffar OKKAN Müdürümüzü şehadetinin yirminci yıl dönümünde saygı ve minnetle anıyoruz
A.Gaffar OKKAN Müdürümüzü şehadetinin yirminci yıl dönümünde saygı ve minnetle anıyoruz Yazdır E-posta

Her yıl 24 Ocakta Sakarya'nın Hendek ilçesinde A.Gaffar OKKAN Müdürümüzün mezarı başında yapılan geniş katılımlı anma töreni bu sene pandemi nedeniyle yapılamıyor. Dernek üyelerimiz,merkez ve şube yönetim kurulu üyelerimiz ve yurdumuzun her tarafından gelen çok sayıda mensuplarımızın da katılımıyla yapılan etkinlik bu sene maalesef küçük bir grupla gerçekleştirilecek.
Yarın (24 Ocak 2021) saat 12.00 de İl ve İlçe Protololunun katılımıyla saygı duruşu,İstiklal Marşı ve müdürümüzün özgeçmişinin okunmasından sonra mezarı başında okunacak dua İle anma töreni sona erecektir.
Şehit müdürümüzü bu sene anılarımızla ve dualarımızla yad ediyoruz.

Sakarya'nın Hendek ilçesinde 1952 yılında doğan A.Gaffar OKKAN müdürümüz, Türkiye'nin dört bir yanından gelen bizlerden biri olarak Polis Kolejini 1970 yılında, Polis Akademisini de 1973 yılında bitirdi. İzmir, Şanlıurfa ve Eskişehir kadrolarında çalıştı. Kars ve Diyarbakır İl Emniyet Müdürlüğü görevlerinde bulundu. Hepimizin bildiği gibi, 24 Ocak 2001 günü akşam üzeri, Valilik binasına seyir halinde iken korumaları ile birlikte pusuya düşürülerek şehit edildi.

A.Gaffar Okan müdürümüz o dönemin koşullarında Diyarbakır gibi hassas bir ilimizde halkla ilişkiler yönünden istisnai denecek bir kamu yöneticiliği örneği göstermiş ve kısa zamanda halkın gönlünü kazanmıştı. Bir emniyet müdürü olarak bu başarısı, bölge halkının, tüm Anadolu'da olduğu gibi esasta devletine saygılı ve ülkesine bağlı olduğu gerçeğinin bir yansıması olmuş ve bazı çevrelerde halkın sadakatine ilişkin gereksiz spekülasyonun son bulmasını sağlamıştı. Şehadetinden sonra yeni doğan yüzlerce çocuğa ismi verilmiş ve fotoğrafları şehirde her yeri süslemişti.

Rahmetli müdürümüzü şehadetinin yirminci yıl dönümünde saygı ve minnetle anıyoruz. Aynı şekilde, menfur saldırıda müdürümüzle birlikte şehit düşen diğer meslektaşlarımız Polis Memurları Sabri Kün, Selahattin Baysoy, Mehmet Kamalı, Mehmet Sepetçi ve Atilla Durmuş'u da minnetle anar, bu vesile ile tüm şehitlerimize Tanrı'dan rahmet dileriz.

TEMÜD-DER Genel Merkez Yönetim Kurulu